«Στο αρχιπέλαγος της μαύρης σημαίας»

αρχιπέλαγος

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τίτλος : «ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ»

Συγγραφέας :  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ,2008

Το βιβλίο «Στο Αρχιπέλαγος της Μαύρης Σημαίας» είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό βιβλίο-περιπέτεια που διηγείται τις περιπέτειες κάποιων παιδιών εναντίον ενός πειρατή με τις δυο σκιές. Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη εκτός του προλόγου, το 1ο μέρος έχει σχέση με την απόδραση, ενώ το 2ο μέρος έχει σχέση με την περιπλάνηση.

Υπόθεση:

            Όλα ξεκινάνε με τους επιβάτες να μπαίνουν στο καράβι του  «’Ίνγκλις Λάβεντερ» με προορισμό την Φλόριντα της Αμερικής. Το καράβι κατά την διάρκεια του ταξιδιού προσκρούει σε ύφαλο με αποτέλεσμα οι ζωές όλων ακόμη και του Κάπτεν  Έιμπραχαμς να βρίσκονται σε κίνδυνο. Εν τέλει το πλοίο βουλιάζει, όχι όμως ολόκληρο και από θαύμα βρίσκει στεριά. Χωρίς κανείς να το συνειδητοποιήσει, όλοι είναι ζωντανοί και έτοιμοι να μείνουν νικητές σε ό,τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Μια νέα ημέρα ξημερώνει και οι επιβάτες του πλοίου βρίσκονται ναυαγοί σε ένα ερειπωμένο και συνάμα παραδεισένιο νησί. Όλοι μένουν έκπληκτοι με το όμορφο τοπίο της φύσης που μοιάζει με ζωγραφιά και μια νέα σελίδα ανοίγεται στη δύσκολη και περιπετειώδη ζωή τους. Σιγά σιγά έρχονται και οι πρώτες γέννες στο νησί και υπάρχει ευφορία και αισιοδοξία. Ανοίγει το πρώτο σχολείο, βιβλιοθήκες και ότι θεωρείται απαραίτητο για την εκπαίδευση των παιδιών.

Έπειτα από την ησυχία και τη γαλήνη που επικρατεί στην περιοχή ρίχνουν άγκυρα στα ανοιχτά της Εξάιλαντ, έτσι ονόμασαν το νησί, δυο πειρατικά του Κάπτεν Ντρατ, του τρομερού πειρατή με τις δυο σκιές. Τα παιδιά αποφασίζουν να δράσουν και να διώξουν τους  πειρατές από τα μέρη τους, αναζητώντας τους χαμένους γονείς τους. Έτσι, βάζουν σε εφαρμογή ένα τολμηρό σχέδιο, νικούν με την πονηριά τους τους πειρατές, καταλαμβάνουν το ένα τους πλοίο και ανοίγονται στο Αρχιπέλαγος…

Αξιολόγηση:

Πρόκειται για ένα βιβλίο σκέτη απόλαυση, σας το συνιστώ να το διαβάσετε εξαιτίας της καταιγιστικής πλοκής του, αλλά και επειδή όλοι οι ήρωες, κυρίως όμως τα παιδιά, φτάνουν στα όρια τους, με αποτέλεσμα στο τέλος να ανακαλύψουν τους χαμένους γονείς τους.

 Δαλαγκόζης Θεόδωρος, Δαμιανάκος Χρήστος,Βεντούζης Κωνσταντίνος, Αλελής Τιμόθεος, Γιακόνιουκ Μάρεκ, Αραφαηλίδης Νίκος Α1

Σχολιάστε