Το κάστρο των Χριστουγέννων στο Σιδηρόκαστρο

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Λουκέρης από το Α2

Οι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είχαν την τύχη να απολαύσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από μία δική τους ξεχωριστή προσπάθεια. Από την 21 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου το κάστρο των Χριστουγέννων φόρεσε τα γιορτινά του και για άλλη μια φορά εξέπληξε μικρούς και μεγάλους.

Η κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου μετατράπηκε σε αληθινό χωριό του Αϊ-Βασίλη. Μικρά σπιτάκια διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά του πάρκου έδιναν μια νότα λάμψης και χαράς. Το καθένα από αυτά «έκρυβε» μέσα του και μια δημιουργική δραστηριότητα. Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, πλάθοντας κουλουράκια, κάνοντας ζωγραφιές και κάρτες. Φυσικά δεν έλειπαν και οι παραστάσεις. Το κουκλοθέατρο και οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες τους κρατούσαν συντροφιά τα κρύα απογεύματα. Το πιο όμορφο σπιτάκι ήταν φυσικά του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών του. Τα παιδιά συζητούσαν μαζί του και του ζητούσαν τα πιο απίθανα δώρα. Κάθε απόγευμα το πάρκο της πόλης γέμιζε με τις χαρούμενες και παιχνιδιάρικιες φωνές των μικρών παιδιών.

Οι δραστηριότητες δεν αφορούσαν όμως μονάχα τα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις από συγκροτήματα και συλλόγους της περιοχής. Να γευτούν παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα. Η μουσική και ο χορός είχαν την τιμητική τους. Όλα έμοιαζαν ονειρεμένα.

Το κάστρο των Χριστουγέννων έληξε με την υποδοχή του νέου έτους. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου μαζί με τους εθελοντές παρά το τσουχτερό κρύο ξεχύθηκαν στην πλατεία για να υποδεχτούν την καινούρια χρονιά. Χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δημιούργησαν μια μαγική και γλυκιά ατμόσφαιρα. Ακολούθησε γλέντι με άφθονο φαγητό και ποτό που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτή η πολυήμερη εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σπουδαία και ξεχωριστή συμμετοχή των εθελοντών, αλλά και των μαθητών του Σιδηροκάστρου. Αυτοί συνέβαλλαν, ώστε η γιορτή των Χριστουγέννων να αποκτήσει νόημα, να δώσει χαμόγελα στα παιδιά και να φωτίσει τις καρδιές όλων.

Θωμάς Καμπέρης Α2

Σχολιάστε